k(A):=⋂{R∖(a,b)|(A⊆R∖(a,b))(a,b∈R)} kuralı ile verilen k:2R→2R fonksiyonunun bir Kuratowski kapanış operatörü olduğunu göstermek için aşağıdaki koşulların sağlandığını göstermemiz gerekir. Yani her A,B⊆R için k1) k(∅)=∅ k2) A⊆k(A) k3) k(A∪B)=k(A)∪k(B) k4) k(k(A))=k(A) koşullarının sağlandığını göstermemiz gerekir.
k1) k(∅)=⋂{R∖(a,b)|(∅⊆R∖(a,b))(a,b∈R)}=∅.
k2) A⊆k(A) koşulunun sağlandığı k fonksiyonunun kuralından açık.
k3) Şimdi A,B⊆R olsun. Amacımız k(A∪B)=k(A)∪k(B) olduğunu göstermek. Bunun için de k(A∪B)⊆k(A)∪k(B) ve k(A)∪k(B)⊆k(A∪B) olduğunu göstermeliyiz. Bunları bir çırpıda yapacağız.
x∈k(A∪B)(1)⇔x∈⋂{R∖(a,b)|(A∪B⊆R∖(a,b))(a,b∈R)}(2)⇔(∀a,b∈R)(A∪B⊆R∖(a,b)⇒x∈R∖(a,b))(3)⇔(∀a,b∈R)[(A⊆R∖(a,b)⇒x∈R∖(a,b))∨(B⊆R∖(a,b)⇒x∈R∖(a,b))](4)⇔(∀a,b∈R)(A⊆R∖(a,b)⇒x∈R∖(a,b))∨(∀a,b∈R)(B⊆R∖(a,b)⇒x∈R∖(a,b))(5)⇔x∈k(A)∨x∈k(B)(6)⇔x∈k(A)∪k(B).
k4) Şimdi A⊆R olsun. Amacımız k(k(A))=k(A) olduğunu göstermek. Bunun için de k(A)⊆k(k(A)) ve k(k(A))⊆k(A) olduğunu göstermeliyiz. k fonksiyonu (k3) koşulunu sağladığından dolayı k fonksiyonunun sırayı koruyan bir fonksiyon olduğunu görmek zor olmasa gerek. Dolayısıyla
A⊆R⇒A⊆k(A)⇒k(A)⊆k(k(A))…(1) elde edilir. Şimdi de kapsamanın diğer yönünü gösterelim. Bunun için de x∈k(k(A))⇒x∈k(A) veya x∉k(A)⇒x∉k(k(A)) önermesinin doğru olduğunu göstermeliyiz. Biz 2. önermenin yani x∉k(A)⇒x∉k(k(A)) önermesinin doğru olduğunu göstereceğiz.
x∉k(A) olsun.
x∉k(A)⇒(∃a,b∈R)(A⊆R∖(a,b))(x∉R∖(a,b))⇒(∃a,b∈R)(k(A)⊆k(R∖(a,b))=R∖(a,b))(x∉R∖(a,b))⇒x∉k(k(A)).
O halde k fonksiyonu bir Kuratowski kapanış operatörüdür.