Tamam. Buldum:
Lemma 1: Her a, b \in H icin a \cdot b = b \cdot a.
Kanit: (a+b) \cdot (a+b)'i bilineerlikle acip, sifira esit oldugunu kullan. Kanit bitti.
Simdi H icin bir taban sec: \{e_1, \ldots, e_n\}.
Lemma 2: a = a_1 e_1 + \ldots + a_n e_n ve b = b_1 e_1 + \ldots b_n e_n olsun. Bu durumda a \cdot b = \sum_{i <j} (a_i b_j + a_j b_i)e_i \cdot e_j olur.
Kanit: a \cdot b = \sum_{i,j} a_i b_j e_i \cdot e_j oldugu bilineerlik kullanilarak gosterilebilir kolaylikla. Lemma 1'i ve e_i \cdot e_i = 0 oldugu gercegini kullanarak kanit biter.
Bu iki gozlemi yaptiktan sonra is kolaylasiyor. Eger karakteristik 2'de olmasaydik ve bilineer formumuz \alpha \cdot \alpha = 0 ozelligini saglamiyor olsaydi, kuadratik formumuzu \alpha \cdot \alpha formuluyle verebilirdik. Peki bizi engelleyen sey tam olarak ne?
Lemma 2'yi inceledigimiz zaman a \cdot a = \sum_{i <j} 2 a_ia_j e_i \cdot e_j oldugunu goruyoruz. Oradaki 2, karakteristik 2'de oldugumuz icin her seyi sifir yapiyor. O zaman, o 2'yi kaldiralim ortadan.
q'yu soyle tanimlayalim:
q(a) = \sum_{i<j} a_i a_j e_i \cdot e_j
Simdi bunun bir kuadratik form oldugunu gostermek kolay.