Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
388 kez görüntülendi
A diverging lens with a focal length of - 14 cm is placed 12 cm to the right of a converging lens with a focal length of 18 cm. An object is placed 33 cm to the left of the converging lens. (a) Where will the final image be located? (b) Where will the image be if the diverging lens is 38 cm from the converging lens?

Sorunun orijinali bu;

14cm odağa sahip kalın lens, 18cm odağa sahip ince lensin 12cm sağına konur. Bir cisim ince lensin 33cm soluna konur.

a) son görüntü nerede yer alır  b) son görüntü kalın lens ince merceğin 38cm sağına konsaydı nerede olurdu ?

https://imgur.com/a/PnPlUMW

benim çözümüm bu, hoca bu çözüme 75/100 vermiş ne dersiniz hatam var mı ?
Lisans Teorik Fizik kategorisinde (124 puan) tarafından  | 388 kez görüntülendi
Notlandırma meselesi hocanın talepleriyle de ilgilidir. Şeklen problem yok bence. Ama bazı yerlerde birimleri yazmamışsınız (şekilde göstermiş olsanız bile). Onun haricinde hocanız bir hesap yığını değil de biraz açıklama da istiyor olabilir. Ayrıca kâğıt biraz karalama gibi olmuş. Bunlardan dolayı 75 vermiş olabilir.
Aslında derdim not değil merak ettiğim hatamın nerede olduğu, sadece hesaplamalarda bir yanlışlık olup olmadığını merak ediyorum. Örneğin Focal length in ne zaman (-) (+) olduğu veya sonucun neye göre + - çıktığı. Bide bir simülasyon buldum fakat simülasyonda objeyi sol tarafa koyamadığımdan sağa koydum ve sonuç başka çıktı(tabi lensleride öncekine uygun şekilde yerleştirdikten sonra). Tam simetrik şekilde yaptım ama farklı çıktı. Normalde zor değil gibi ama anlamak için uğraşmak gerekiyor.
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,836 kullanıcı