Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
448 kez görüntülendi

Öncelikle herkese merhabalar. İkinci olarak sitenin yeni güncellemesinde emeği geçen herkese çok teşekkürler. Tek kelimeyle bayıldım! Yine de kategoriler yanında soruları da getiriyor. Başlıktaki ironiden de anlayacağımız üzere sorum, sorularımızı nasıl soracağımız üzerine... Örneğin bilgisayar kategorisinde kodu doğrudan copy-paste yapmak serbest mi? Serbest diye tüm kodu yazmalı mıyız? Veya matematik ve fizik kategorisinde "lütfen cevaplayın" diye sorulan sorular cevaplanıyor mu? Bu konuda neler yapılabilir? Güncellemeden önceki gözlemlerim özellikle ortaöğretimde özensiz sorulmuş soru fazlalığıydı. Arkadaşlarımız siteye ilk geldiklerinde nasıl soru soracağını bilmiyor, ama sağolsun çoğu öğrenince sorularını daha özenli soruyor. Arada bazı istisnalar var ki bunlardan en çok beni üzen adminlere küfür etmeye varan davranışların sergilenmesi. Özellikle hakaret konusunda nasıl çözüm bulunabilir? Fikir alışverişinde bulunalım arkadaşlar :) 

Bu arada, muhtemelen fizikçi tipli bir arkadaş sadece beni trollemek adına "Lütfen soru hakkında neler yaptığımızı yazalım" özetli bir yorum yazacak, ondan kaçınmak adına dipnotu ekleyeyim: Şimdilik bu mevzuyu tartışmaya açarak yaptıklarımın yeterli olduğunu düşünüyorum :)

Serbest kategorisinde (2.9k puan) tarafından  | 448 kez görüntülendi

1 cevap

2 beğenilme 0 beğenilmeme

Merhaba sayın @sonelektrikbukucu,

Öncelikle güzel cümleleriniz için fizikçi tipli arkadaş ve kendi adıma bir teşekkür edeyim :)

Ardından, yeni üyelikler için kullanım koşulları gibi bir şey ekledik, orda biraz anlatıyoruz. Soruyu sorma aşamasında da nasıl sorulması gerektiğiyle ilgili detaylı bilgi veriliyor. Bunları da anlamayanlar için editörlerimizin kullanabileceği bir uyarı sistemimiz var. 5 uyarıdan sonra moderatörlerimiz soruyu silme hakkına sahip.

Bilgisayar bilimi için, kodların fotografı paylaşılabilir, ya da internette bir ortama yüklenip link verilebilir. Tüm kodu yazmanın yer kalabalığı yapabileceği görüşündeyim. Ama tekrar bir değerlendirmeye alalım, teşekkürler.

Adminlere küfür meselesinde ise moderatörlerimiz doğrudan soruyu kaldırabilir ya da küfürler sansürlenip gereken cevap verilebilir.

(691 puan) tarafından 
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,825 kullanıcı