Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
376 kez görüntülendi

Kolay ya da zor bir soru sorulduğu zaman, bazen o kadar ayrıntılı yorumlar yapılıyor ki, cevabın yazılmasına âdeta ramak kalıyor. Bu ise yorum kısımlarının haddinden fazla uzamasına yol açıyor.

Şu anda cevâbı yorumlarda yazılı olan o kadar açık soru var ki! Bu durum, cevaplanmamış sorular listesinin de gereksiz yere kabarık kalmasına yol açıyor.

Anlıyorum, soruyu soranın cevabı bulmasına yönelik yardımlarda bulunuyoruz. Fakat sonuç olarak, görülen o ki, ipucunu alan, sorunun sâhibi olan arkadaşlar cevabı bulduktan sonra buraya yazmıyorlar. Soru da açık kalıyor...

Nasıl olur bilmem ama, yorumlarla ilgili bir mutâbakata varmak mümkün olabilir mi?

Serbest kategorisinde (1.4k puan) tarafından  | 376 kez görüntülendi

Bunu yapanlardan biri benim sanırım. Benimki tamamen kendi yazdığım şeyi beğenmemekten kaynaklanıyor. "Cevap olacak kadar iyi değil" diyip yoruma çeviriyorum. Ama gözleme katılıyorum.

Beni de Ozgur alistirtti... Sakasi bir yana:

Bence cevaplari kaliteli ve acik bir sekilde yazmak daha guzel. Mesela soruya basit bir sekilde cevap verebiliyorsun ama o kadar da cevap gibi degil. Birileri ya da soru sahibi detayli olarak cevap yazabilir.

Sundan kacinmamak da gerekir: Ozgur yorum yazar, ben de cevapta derim ki, bak Ozgur'un demek istedigi bu, bu ,bu... Burada kisiler nasil dusunuyor, tekrar olarak mi, fikir caliyormus hissiyle mi, ... bilmiyorum ama bence herkes bir miktar yorum yazip biri vakti oldugunda onu toparlayip iyi bir cevap yazarsa daha etkili olur.

Bu nedenle Ozgur'un yorumlari ve cevaplari bence guzel. Ornek alinabilir. 

__________


Bazen direkt sorunun cevabi yorumda oluyor. Ozellikle orta ogretim sorularinda oluyordu.

(Anı olarak) Hatta birkac defa bu kisilere dedim, bunu niye cevaba yazmiyorsunuz diye... Birisinin `benim puana ihtiyacim yok' dedigini hatirliyorum. 

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,779 kullanıcı